Brown Hall, Princeton University

Click images to see larger version

As part of their new green initiative, Princeton University is also upgrading Brown Hall, which was designed in 1890 and has served as an upper-class dormitory for many years. This renovation will create a new building portal (archway) in the south facade of the structure allowing a new point of access and egress from Brown’s interior courtyard.

Superior was brought in to install & dismantle shoring posts and beams on all 4 floors, also the basement, bathrooms, and archway.

Granite stairs will eventually connect the higher elevation of the interior courtyard with the lower exterior walkway. The new archway will replicate the existing classical revival style of the existing north portal. In addition, the bathrooms will be upgraded. A new student laundry facility and trash chutes will also be completed. Building system upgrades include a new fire alarm system, heating system steam controls and emergency lighting enhancements.